SPRINKHANEN

Kwaliteit basisvoeding

Verse sprinkhanen

Sprinkhanen zijn een goede basisvoeding voor elk reptiel. Je kan ze verkrijgen in verschillende maten, van uiterst klein tot gevleugeld en groot. Sprinkhanen heb je in verschillende soorten. Binnen de hobby worden er twee soorten gevoederd aan reptielen. De locusta migratoria of gewone treksprinkhaan en de schistocerca gregaria of woestijnsprinkhaan.

Wanneer je bij ons Sprinkhanen koopt, zit er in de bakjes al een beetje voedsel. Wij doen dit er standaard in omdat we ervan uitgaan dat elke dier, dus ook een voedseldier moet verzorgd worden. Uiteraard is het altijd verstandig om je sprinkhanen, nog voor je ze aan je reptielen geeft nog even bij te voederen.

Hiervoor kan je verschillende dingen gebruiken. Zo kan je kant en klaar krekelvoer kopen. Hiermee kan je de sprinkhanen ‘gutloaden’. Gutloaden is de officiele term waarmee men wil aangeven dat je een voedseldier moet beter maken, dus voedzamer door het extra voeding te geven.

Je kan ook alledaagse producten gebruiken, zoals appel, andijvie, wortel, komkommer en dergelijke meer. Let wel goed op dat je de gekochte groenten goed wast. Ze kunnen namelijk gifstoffen bevatten waardoor je sprinkhanen zouden kunnen sterven alvorens je ze kan opvoeren aan je reptiel. Soms geeft men gemakkelijkheidshalve ‘gellies’ als extra boost.

Krekelvoer

Extra voeding geven

Extra info

TIP!

Normalerwijze blijven sprinkhanen nooit langer dan 5 dagen goed en gezond. Uiteraard hangt dit af van hoe je ze bewaart. Zo kan je ze gewoon in de bakjes laten zitten waar je ze in koopt. Hierdoor zitten ze vrij klein wat kan leiden tot kannibalism. Ook kan het voedsel dat wordt aangeboden sneller gaan schimmelen. Dit gaat allemaal ten kosten van de levensduur van je voedseldieren. Wanneer je beslist om je sprinkhanen extra te gaan voederen moet je er vooral op letten dat er niet teveel vochtigheid in het bakje achterblijft. Deze vochtigheid is niet goed voor het preserveren van de sprinkhanen. Ze zullen sterven en stilaan beginnen rotten. Zorg dus dat je voldoende verluchting hebt.

Je kan bijvoorbeeld de levensduur vergroten door je sprinkhanen in een grotere omgeving te plaatsen. Dit moet uiteraard geen volglazen terrarium zijn. Het kan een gewone plastieken bak zijn die je nog hebt staan. Zo hebben de sprinkhanen meer ruimte om te bewegen, te klimmen en rond te springen.

× Welkom! Chat met ons