Krekels

Kwaliteit

Verse krekels

Krekels zijn een goede basisvoeding voor elk reptiel. Je kan ze verkrijgen in verschillende maten, van uiterst klein tot een dikke twee centimeter groot. Krekels heb je in verschillende soorten. Ze zien er een beetje anders uit, hebben andere manieren van gedragingen en de ene maakt al meer kabaal dan de andere. Zo heb je de gewone huiskrekels, de zwarte veldkrekels, de krekels met de rodere kop, namelijk de steppekrekels en als laatste de bandkrekels.

Als je bij ons krekels koopt, zit er in de bakjes al een beetje voedsel. Wij doen dit er standaard in omdat we ervan uitgaan dat elke dier, dus ook een voedseldier moet verzorgd worden. Uiteraard is het altijd verstandig om je krekels, noch voor je ze aan je reptielen geeft nog even bij te voederen.

Hiervoor kan je verschillende dingen gebruiken. Zo kan je kant en klaar krekelvoer kopen. Hiermee kan je de krekels ‘gutloaden’. Gutloaden is de officiele term waarmee men wil aangeven dat je een voedseldier moet beter maken, dus voedzamer door het extra voeding te geven.

Verse voeding

Vers en wat extra

Producten

Extra gezonde voeding

Je kan ook alledaagse producten gebruiken, zoals appel, andijvie, wortel, komkommer en dergelijke meer. Let wel goed op dat je de gekochte groenten goed wast. Ze kunnen namelijk gifstoffen bevatten waardoor je krekels zouden kunnen sterven alvorens je ze kan opvoeren aan je reptiel. Soms geeft men gemakkelijkheidshalve ‘gellies’ als extra boost.

Normalerwijze blijven krekels een dikke vijf tot acht dagen goed en gezond. Uiteraard hangt dit af van hoe je ze bewaart. Zo kan je ze gewoon in de krekelbakjes laten zitten. Hierdoor zitten ze vrij klein wat kan leiden tot kannibalisme onder de krekels. Ook kan het voedsel dat wordt aangeboden sneller gaan schimmelen. Dit gaat allemaal ten kosten van de levensduur van je voedseldieren.

Je kan bijvoorbeeld de levensduur vergroten door je krekels in een grotere omgeving te plaatsen. Dit moet uiteraard geen volglazen terrarium zijn. Het kan een gewone plastieken bak zijn die je nog hebt staan of je kan een cricket keeper aanschaffen. Zo hebben de krekels meer ruimte om te bewegen. Probeer wel veel verstopplaatsen te voorzien! Dit kan je doen door eierkartons, wc rolletjes en dergelijke meer.

Je kan je krekels best op kamertemperatuur bewaren en ze van een klein beetje vocht voorzien. Let wel goed op met vochtigheid of water! Er moet voldoende verluchting aanwezig zijn in de bak, zodat er luchtcirculatie mogelijk is. Teveel luchtvochtigheid is doodsoorzaak nummer één voor krekels! Meestal gebruikt men hiervoor krekelgel. Dit is makkelijk en zorgt voor minder echt vocht in je bak.

Na één à twee dagen zijn je krekels perfect om op te voederen aan je reptiel. Mmmmmm heerlijk!

Kamertemperatuur

Tips

× Welkom! Chat met ons